Man. Machine. Industry – The Devil´s Blues… To Hell And Back

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, KMP, betyg: 8]

Hade man hetat Andres Lokko eller Stefan Malmqvist hade kanske Man. Machine. Industry, eller M.M.I. som de förkortat brukar kalla sig, haft ett skivkontrakt idag. Jag vet nämligen inte för hur många demosläpp jag har hyllat J. Bergman och hans hårdhänta manskap vid det här laget, men jag vet att gruppen tillhör mina absoluta favoriter bland osignade grupper och nya släppet förändrar ingenting på den punkten. Bandets stenhårda men melodiösa industrimetal förmedlar alltid en känsla av intensitet, energi och återhållen aggression med tanke, och den här gången är kanske Man. Machine. Industry dessutom mer musikaliskt varierade än tidigare. På tal om tidigare så släpptes “A.V (Authorized version)” redan på To Hell And Back Again-demon 2004 så jag vet inte riktigt varför den återuppstår här, men trots att “gamlingen” och denna nya CD har snarlika titlar så finns det inga andra reprisspår med. Däremot finns det tungt bluesiga titelspåret med sitt roliga piano, den melodiöst sköna och variationsrika “Care, trust, love, lust (I choke on these words)”, det mer typiska M.M.I-manglet i “No trust” och “Set it free”, samt den drivna “Virus in your soul” med sin hårda refräng. Som alltid svänger det gott om Man. Machine. Industry och givetvis bör fans av Marilyn Manson, Rob Zombie och dylika akter kolla upp det här bandet. Likaså bör givetvis ett vaket skivbolag signa grabbarna så det blir någon ordning på torpet någon gång.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …