Monday , August 15 2022

The Animation – Everest

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, My Records Sweden, betyg: 6]

Zero uppmärksammade det här Göteborgsbandet under fjolåret som ett lovande band i den alternativa rockgenren och nu när debutalbumet finns ute kan man nog säga att vi var rätt ute. Skivan är inte sensationell men bandet levererar självsäker och pampig arenarock med indievibbar någonstans i samma musikaliska trakter som grupper som Keane rör sig i. Bandet bildades 2006 och lyckas att låta storslaget och känslostormande trots att man bara är tre medlemmar. Johan Hasselblom bjuder både på feta gitarrmattor och på en sångröst som han verkar hämta ända nerifrån tårna. Robert Carlsson och Johannes Bramwall fyller på med elbas och trummor som bidrar till en fet och tung produktion.

Om Webbmaster

Kolla även

Jan Olsen - Spirit Chant

Jan Olsen – Spirit Chant

Danske singersongwritern Jan Olsen inleder Spirit Chant med själva titelspåret och det är den låt …