J.Tex & The Volunteers – One Of These Days

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Heptown / Sound Pollution, betyg: 7]

Detroitfödde dansken J. Tex och hans volontärer är tillbaka efter albumet Lost Between Clouds Of Tumbleweeed And Space som kom 2006 och som jag skrev om då. Nya albumet innehåller ungefär samma sköna stuk där countrymusiken ligger i fokus, men där spår som “One of these days” och “Did you” låter mer Tom Waits än någonsin. CD:n innehåller en varierad mix av genres och stilar som bör tilltala alla med intresse för honky tonk, hillbilly, old time, rockabilly, men också en del jazz, swing och blues. På några spår har J. Tex sånghjälp av Texas-damen Lynda Kay och tillsammans framför de hennes fina ballad “All I ever wanted was you” och en skön låt kallad “Getting it all wrong”. Bland coverlåtarna märks Woodie Guthries “DoReMi” och John Prines “Paradise”, men det mesta materialet på skivan har J. Tex själv komponerat med den äran. Tycker du om rootmusik i stil med den musik som framförs i filmen O Brother Where Art You är den här plattan som designad för din smak. Och jag erkänner villigt att jag delar den smaken. Att bandet dessutom har glimten i ögat och en viss humor skadar inte heller. Sen tycker jag att One Of These Days liksom förra plattan spretar aningen för mycket ibland, men det är priset man får betala för variation så det känns inte störande. Har du inte hört J. Tex & The Volunteers tidigare så ta chansen och gör det nu. Jag har svårt att tänka mig att någon blir besviken på den här skönt egensinniga plattan.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: It's For Us - Out Of Time

It´s For Us – Out Of Time

En bebis jollrar, titelspåret ”Out Of Time” startar och slungar oss direkt in i The …