Diabolical – The Gallery Of Bleeding Art

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, ViciSolum / Sound Pollution, betyg: 8]

Sundsvallsgruppen Diabolical har tagit gott om tid på sig sedan förra skivsläppet. Bandets första platta Synergy kom 2001 och A Thousand Deaths 2002. Därefter har det ju gått några år, men den som väntar på något gott… eller ont, ska man kanske säga i det här fallet? Tillsammans med stråkkvartetten The Necro Quartet har Diabolical åstadkommit en klart intressant och tekniskt imponerande skiva med bra ljud, många starka låtar och ett hårt driv. Bandets dödsmetall har såväl progressiva tendenser som inslag av thrash och bör sålunda gå hem oavsett om du vill ha kvalitativt avancerad döds eller nöjer dig med tungt och brutalt röj. The Gallery Of Bleeding Art innehåller nämligen en mix som bör tillfredsställa bägge lägren. Personligen uppskattar jag plattan, delvis av nämnda anledningar, men också för att det här är en CD man kan spela hur många gånger som helst och varje gång lägga märke till nya grejer. Den är utmärkt att röja till men duger minst lika bra att sätta luppen på och noggrant lyssna till i hörlurar. Texter och coola illustrationer i CD-häftet är ett extra plus som ger ännu en dimension till verket. Trots att jag inte uppskattar samtliga spår lika mycket så måste jag tillstå att The Gallery Of Bleeding Art är en fruktansvärt jämn och läcker skapelse, med kraftfull vrålsång och häftiga gitarrfigurer. The Gallery Of Bleeding Art är garanterat en av årets allra bästa album inom genren.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: It's For Us - Out Of Time

It´s For Us – Out Of Time

En bebis jollrar, titelspåret ”Out Of Time” startar och slungar oss direkt in i The …