Wednesday , April 17 2024

V/A – Tail Wagging Music

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Lamadameaveclechien, betyg: 6]

Lamadameaveclechien (“Damen med hunden”) är ett belgiskt musiker- och konstnärskollektiv som nu har startat ett skivbolag med samma namn. Samlingen Tail Wagging Music innehåller musik från 1999 till 2006 i genrer som hiphop, nu-jazz, dub och triphop. Sindris “Impromptu” är ett halvelektroniskt pianostycke som för tankarna till både Erik Satie och Hauschka. På “What That Do” har Dr Lazerlyde gjort electronica av Duke Ellingtons jazzklassiker “It Don't Mean a Thing (If It Ain't Got That Swing)”. “Sofqeela” med Tobald låter som en funkig urmakarverkstad. Och på “Monopoly Mango” kombinerar Kadah/Vresky & Tageo ett suggestivt hiphop-groove med rockgitarr och mollstämt Chris Isaak-twang. Tail Wagging Music är inte easy listening.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …