V/A – Electropop

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Conzoom Records, betyg: 8]

Sugen på värsta 80-talsfesten, utan att för den skull behöva spela samma gamla träiga låtar som alltid? I så fall stavas problemets lösning “Electropop”, plattan som placerar 80-talet i nutid.

“Electropop” är en samlingsskiva med utmärkt electropop, så klart. Det speciella med skivan är att alla spår är mixar, många helt unika för skivan, där samma känsla finns som en gång i tiden existerade i maxisinglarnas “extended version” och “extended mix”. Med andra ord, tillbaka till det naiva 80-talets första hälft, där nyfikenhet och njutningslystnad var ledord.

Resultatet blir att artister som exempelvis Bobby, Lowe, Mars TV och The Mobile Homes (ja, över hälften av artisterna på skivan är svenska) påminner om allt från The Twins till Duran Duran och samtidigt låter massor av italodisco. Med något enstaka undantag landar alla låtar på över fem minuter i speltid, utan att ett enda spår känns segt. Mixarna är så väl balanserade att man måste ta av sig hatten och hylla remixörerna.

“Electropop” är första skivan i en tänkt serie, och jag har givetvis redan nu skapligt höga förväntningar “Electropop 2” som skall komma i början av nästa år. Oavsett huruvida det albumet kommer att motsvara förväntningarna eller inte så kommer i alla fall “Electropop” att få min vinter att gnistra, oavsett snö eller inte.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …