Frozen Plasma – Tanz Die Revolution

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[ep, Infacted Recordings, betyg: 7]

Frozen Plasma är en hyfsat ojämn grupp. När dom gör något bra är det oftast mäktigt bra, och när det är mediokert är det så beige att jag snabbt tappar intresset. Å andra sidan är det kanske ett helt normalt resultat av två så olika musiker som Vasi Vallis och Felix Marc faktiskt är. Därför är det med viss osäkerhet jag närmar mig varje nytt släpp av Frozen Plasma.

“Tanz Die Revolution” visar sig omgående tillhöra kategorin brakhits. Soundet är rejält fett, sången utmärkt och gunget klockrent. Det är dans och fest och maxad energi från första takten i titelspårets båda mixar, och ännu en gång är det bevisat att tyska är det enda språket som funkar för hård elektronisk dansmusik.

Resterande fyra spår utgörs av tre låtar kallade “Touching Ground” som är högst ordinära och trevliga popalster med lite olika stämningar, men knappast något som fastnar. Inte heller ännu en mix på “Warmongers”, som ändå är en av Frozen Plasmas bättre låtar, känns som något man direkt längtat efter, även om den har sina förtjänster. Men i skuggan av titelspåret är alla dessa bara bakgrundsbrus. Istället är “Tanz Die Revolution” låten som gäller, och jag tror att dess före datum ligger långt fram i tiden, jag tror helt enkelt att detta kan bli en klassiker.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …