Violet Elegy – The Fashionistas

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Laforme Music, betyg: 6]

Med Violet Elegy har Sverige till slut fått en värdig motsvarighet till 80-talets Duran Duran. Om det är bra eller inte är nog upp till var och en att avgöra, personligen ser jag det som positivt även om jag förundras över att det dröjde nästan tjugo år. På debutplattan The Fashionistas langar den skånska kvintetten upp 13 spår som innehåller lika delar synth- och gitarrslingor på klassiskt 80-tals manér. Det är popigt, melodiöst och även lite glassigt. Utöver Duran Duran tror jag att Violet Elegy lyssnat igenom plattorna med Ultravox, Spandau Ballet och Lustans Lakejer från förr, och också en del Melody Club, Kamera och The Sounds från nutid. Samtidigt tycker jag att skåningarna lyckas hitta sin egna stil och undviker därmed att hamna i wanna be-klubben eller retrofacket. Jag gissar att vi kan få höra mer av Violet Elegy i framtiden ifall de spelar sina kort rätt. Den musikaliska förutsättning finns tveklöst där.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …