Thursday , September 28 2023

Pelle Carlberg – The Liliac Time

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Labrador / Border, betyg: 6]

Det sista tidningen Sound Affects gjorde innan man la ner var att utse Edson till landets bästa osignade band. Helt rätt, för gruppen spelade charmant mjukindiepop med wimpkänsla och vrålstarka melodier. Och så hade man dessutom Pelle Carlbergs väna sång som specialammunition att avväpna eventuella belackare med. Så småningom lade Edson ner verksamheten, men Pelle Carlberg fortsatte på egen hand. “The Liliac Time” är hans tredje soloskiva i en jämnstark serie. Egentligen har inte så mycket förändrats sedan Edson-tiden. Fortfarande är Carlberg klädd i tweedkostym, längtar efter internatskolor och överdoserar på allt som är brittiskt. Tidigare har han visat sin humor (som jag tror har gått många förbi) genom att bland annat hämnas på recensenten Malena Rydell med låten “Go to hell, Miss Rydell” och levererat klockrena sångrader som “If I ever get happy my songs would start to suck, but If I ever get happy I wont give a fuck” som han sjöng i “I just called to say I love you”. Här tycker åtminstone jag att det är lite småroligt att han döper öppningsspåret till “1983 (Pelle & Sebastian) och sjunger om “Oldsbergs tv-quiz”. Mycket på “The Liliac Time” är bra, annat känns lite halvsegt, men som helhet är det ännu en i raden av charmiga popskivor signerade av Pelle Carlberg.

Om Webbmaster

Kolla även

The Mobile Homes, 2023

The Mobile Homes släpper sitt åttonde album – TRISTESSE!

2021 släpptes det hyllade albumet Trigger efter ett längre uppehåll. Nu följer bandet upp med en av …