Thursday , September 28 2023

Sikh – One More Piece

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Drakkar / Sound Pollution, betyg: 6]

Det snygga omslaget till One More Piece påminner mig om italienska proggruppen Le Ormes tidiga 70-talsplattor, då även de hade konvolut som såg ut som målade tavlor, men musiken Sikh spelar är inom en helt annan genre. One More Piece är den här franska gruppens andra fullängdare och det är brutal metalcore av det tekniska och något experimentella slaget som hamras fram i elva låtar. Bandet bildades i Nice 2001 och första självbetitlade skivan dök upp 2005. One More Piece är en stökig, teknisk och brutal platta, men i stort sett varenda låt har spännande inslag så även om låtarna som kompositioner inte är vad jag skulle vilja kalla “catchy” så finner jag ändå ett nöje i att höra vart de ska ta vägen. Men visst hade Sikh vunnit på att utveckla snygga melodier också, men det kanske inte intresserar kvartetten. Dock plockar de ner låtarna i lugnare partier emellanåt, men dessa är sällan särskilt melodiösa. Däremot fungerar de som andningspauser innan det exploderar på nytt i aggressiva hårdrocksattacker. Ibland som i “Ballad of the harmless” låter de hela låten vara en sådan paus innan de piskar upp trycket i “Psychotro” som har ett tungt och groovigt riff. Sikh gör absolut ingen lättsmält musik, men den lär tilltala fans av extremmetal och när gruppen är bra är den riktigt bra. Oftast är den dock mer intressant än bra och risken är att man tröttnar på One More Piece när man väl kan plattan. Men till dess fungerar det här.

Om Webbmaster

Kolla även

The Mobile Homes, 2023

The Mobile Homes släpper sitt åttonde album – TRISTESSE!

2021 släpptes det hyllade albumet Trigger efter ett längre uppehåll. Nu följer bandet upp med en av …