Saturday , October 1 2022

Lange – Gospel of Johnny

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Lobotom / SHO, betyg: 6]

Till vardags lirar Johan Lange i ett synthband, men denna solodebut är ungefär så långt bort man kan komma från det. Här handlar det istället om stillsamma pianosånger som får stöd av försiktiga gitarrer, slagverk som mest bara anas och mjuk sång. Det finns en religiös underton i texterna, skivan bär ju till och med namnet “gospel” och det är musik som lätt skulle kunnas framföras i en kyrka. Men den funkar även lika bra utanför. För Lange bjuder på stämningsfull och njutningsfull musik som känns för en lisa för själen.
Ett problem kan vara att låtarna lätt mest bildar ljudkuliss istället för att enskilt utmärka sig, men det går att ha överseende med.

Om Webbmaster

Kolla även

Unify Separate, 2022

Unify Separate samarbetar med Richard Oakes från Suede

På nya singeln med svensk/skotska Unify Separate gästar ingen mindre än Richard Oakes från Suede. …