Wednesday , October 4 2023

Tiger Lou – Live:The Tivoli, Helsingborg

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Ida Asplund)

[konsert, , betyg: 9]

När Tiger Lou kommer till Helsingborg kan man räkna med höst-/vinterstormar och snålblåst, men ett välfyllt, trångt The Tivoli kan nog ge de flesta band vind i seglen. Taggade till tusen kommer Tiger Lou ut på The Tivolis något minimalistiska scen och river av A Partial Prints första spår “The more you give me”. Från första låten finns intensiteten på plats och har bestämt sig för att hänga kvar hela konserten igenom.

Rasmus Kellermans sånginsats och inlevelse fångar publiken med detsamma, trots att texterna från senaste albumet inte hunnit riktigt att tränga in i publikens medvetande. Mellan låtarna studsas det upp och ner på scenen, fylls på med vatten och Kellerman stretchar sin sångvana käke. Fokus och musikupplevelse, skulle kunna vara spelningens ledord.

Det kan tyckas vara ett tufft tilltag att spika spellistan i kronologisk ordning från nysläppta albumet, men publiken verkar med på noterna. Soundet är hårdare än någonsin – utan att vara skränigt – mer electroinfluerat, med pumpande bas och explosivitet. Men hela tiden hittar Rasmus Kellerman & C:O den perfekta balansen mellan minimalism och dynamik och ger på så sätt uttrycket “less is more” både en dunk i ryggen och en rejäl käftsmäll på mest exemplariska vis.

Efter 120 sekunder instrumentalt vackert och något vemodigt avslut av albumbetitlade sistaspåret “A partial print” försvinner bandmedlemmarna från scenen men kommer tillbaka under applåder och skrik. “The war between us”, “Nixon” och “The Loyal” hämtade från tidigare plattor får publiken att sjunga med till texterna som verkar sitta som en smäck. Sällan skulle en maratonspelning av ett nyligen släppt album kunna göras så bra som Tiger Lou gör det. Friskt vågat, allt vunnet!

Tiger Lou - Live: The Tivoli 2008-11-20

Om Webbmaster

Kolla även

ATER KOMA – nygammalt material från den svenska nittiotalsduon

De av er som lyssnade på den svenska Depeche Mode-hyllningsskivan I Sometimes Wish I Was …