Wednesday , May 22 2024

Orange Sector – Unterage

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[ep, Infacted Recordings, betyg: 5]

Megatunga tyska duon Orange Sector fortsätter att plöja sina musikaliska old school-fåror i ebmmyllan. Nya 10-spårs ep’n “Unterage” följer samma mönster som de tidigare och innehåller lite nya låtar, lite gammalt och massor av remixer. Till exempel dyker titelspåret upp i fyra olika mixar.

Även om jag uppskattar gammal ebm och nya tappra försök att hålla genren vid liv så tröttnar jag ofta snabbt på de moderna skivorna. Det blir ofta enahanda och ganska uddlöst, i synnerhet på fullängdare. EP’s däremot brukar tack vare remixer av andra artister bjuda på större variation, men märkligt nog funkar det inte riktigt för Orange Sector då det ursprungliga materialet inte tycks bjuda på tillräckligt spännande öppningar.

Orange Sector skulle kunna lära sig en del av exempelvis Spetsnaz som lyckas med konststycket att variera sig och samtidigt låta både modernt och retro, och alla blir nöjda. Orange Sector tenderar istället att hamna mittemellan allting, i ett ingenmansland där ingen (i alla fall inte jag) blir riktigt nöjd.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …