Jive – Nite O´s EP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, United Stage, betyg: 7]

Jive är en liten alternativrocksorkester från södra Sverige som ägnat sommaren åt att visa upp sig på festivaler som Hultsfred, Peace & Love och Arvika. Bandet gör lite knepig och småtrixig rockmusik som inte alls är dum. Popmelodierna som letat sig in gör gruppen tämligen lättillgänglig, trots att låtarna i sig inte är helt självklara alla gånger. Gillar du till exempel The Fall eller Beck finns det säkert chans att du kan ta Jive till dig också. Inte för att de låter karbonkopierade av dessa precis, men det känns som att gruppen kan tilltala samma klientel. Nite O´s EP innehåller fyra spår såsom en konventionell EP ska göra och jag har egentligen inga klagomål att komma med. Det är trevlig, lite småsnurrig och bra rockmusik som sätter sig efter ett par lyssningar, men som står pall för fler än så. Det lite nerviga framförandet i främst “Nite O´s” och “Ruby riot” är aningen bättre än övriga spår. Den här plattan fungerar fint för mig i alla fall och det ska bli intressant att se vad Malmöiterna lyckas åstadkomma framöver. Det känns som att Jive kan bli ett band med många intressanta strängar på sina lyror, så håll ögon och öron öppna för vidare excesser.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …