Thursday , July 18 2024

Harmony – Chapter II: Aftermath

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Ulterium / Sound Pollution, betyg: 8]

Boråsbandet Harmony har legat lågt på skivfronten sedan 2003 då de debuterade med Dreaming Awake. En EP kom i somras för att puffa för uppföljaren Chapter II: Aftermath, men annars tycks inte mycket ha hänt. Det nya släppet består i vilket fall som helst av dubbeltrampade kaggar, snygga soloutflykter och melodier på gitarr och keyboards, samt proffsig och välljudande sång. Givetvis pratar vi melodisk power metal med lättare inslag av prog här. Skivan bjuder på elva låtar som lär få genrens fans att besöka skivaffärerna och jag betvivlar att de som gör det kommer att bli besvikna. Den här plattan levererar nämligen hög kvalitet, såväl musikaliskt som kompositionsmässigt. Harmony består av Henrik Båth på sång, Markus Sigfridsson på gitarr, Magnus Holmberg på keyboards, Tobias Enbert på trummor och Kristoffer Gildenlöw (Dial och Pain Of Salvation) på bas. Det är killar som kan sin metal och låten “Inner peace” gästas dessutom av en annan kunnig sångare, nämligen Daniel Heiman från Lost Horizon och Heed. Det känns nästan lite onödigt att peka ut favoritlåtar från den här plattan eftersom standarden är väldigt jämn och inget är dåligt, så istället nöjer jag mig med att rekommendera Chapter II: Aftermath åt er som vet med er att uppskatta genren. Allt ni behöver göra är att skruva upp volymen på max och starta partyt.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …