Tuesday , April 23 2024

P.T.S.D – Burepolom

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, My Kingdom Music, betyg: 5]

Italienska Post Traumatic Stress Disorder hette tidigare Voltage. De gav ut en platta 2005, bytte namn och har nu förkortat sitt nya till P.T.S.D. Vad vi pratar om här är modern hårdrock av det något vemodiga slag där nedstämda gitarrer och tunga riff samsas med melodiska sångrefränger och emo-melodier. Resultatet låter proffsigt men inte överdrivet originellt. Marknaden har i några års tid svämmat över av hårdrock i den här stilen och få grupper blir annat än tillfälliga flugor, om ens det. Personligen tror jag inte att P.T.S.D kommer nå de riktiga höjderna heller, men uppskattar du nu-metalstuket bör du i alla fall låna italienarna ett öra. Själv kräver jag större egensinne, eller åtminstone fler starka låtar, för att bli till mig i brallorna på allvar, men här finns några spår jag uppskattar. Den aggressiva “Neurotted” hör till dessa höjdpunkter, mycket för att låten går utanför standardmallen i främst verserna, men också för dess variationsrikedom. Även “Railway to…/Burepolom” som sitter ihop likt en enhet och udda skapelsen “The traveller” har mer än bara existensberättigande. I de spåren känns det som att bandet vågar lite extra och vill ta sig utanför de invanda gränserna. För övrigt känns mycket på Burepolom som något man har hört förut, men med andra band, och jag kan inte påstå att P.T.S.D varken är bättre eller sämre än genomsnittet.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …