Melaina – Melaina

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Musicspot / MusicPlace Europe, betyg: 5]

När Emil Fitger sjunger “All over my sight” låter han skrämmande lik The Missions Wayne Hussey och Melaina skulle säkert kunna bli ett utmärkt gothrockband. De vemodiga melodierna och det mörka anslaget har de redan hittat, så varför inte? Det självbetitlade albumet är Stockholmsgruppens debut och det är med blandade känslor jag lyssnar igenom låtarna. En del spår som den redan nämnda, men också “Despiertame”, “Levanah” och “Yaldabaoth” är utmärkta, starka kompositioner vars melodier sätter sig i medvetandet och engagerar känslomässigt. Sedan finns här andra som antingen tråkar ut mig eller bara går in genom ena örat och ut genom det andra. Det är lite synd, men bandet har helt enkelt varit för frikostiga med materialet. Tretton spår blir för många och speltiden är för lång. Hade killarna sovrat hårdare hade plattan kunnat bli en riktig höjdare. En annan variant hade varit att variera låtarnas tempo i större utsträckning. Nu nöjer jag mig med att konstatera att Melaina är både bra och lovande. Ett drag jag verkligen uppskattar i bandets musik är det av österländska, lite flummigt sirliga tongångar som smyger sig in här och var och ger musiken karaktär. Melaina består dessutom av duktiga musiker och Fitgers sång är utmärkt så det är inte utan viss förväntan jag ser fram emot hur den här gruppen kommer att utvecklas på skiva framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …