Saturday , October 1 2022

Martin Schaub – Leaving the Circus

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Zebra Art / Naxos, betyg: 4]

Göteborgaren Martin Schaub listar en massa kända artister som han har jobbat tillsammans med. Han nämner även det egna bandet West of Eden som haft topplisteplaceringar och gjort utlandsturnéer. Själv har jag aldrig hört talas om honom men det kanske beror på mig?
Hur som helst är detta hans solodebut och det är en platta som innehåller en slags snäll singer/songwriterpop. På gränsen till mesig, om jag ska vara ärlig. Det puttrar fram mjukt och trevligt. Det låter varmt och är stiligt producerat. Hantverket är det inget fel på. Dessvärre låter det helt ointressant. Inga låtar fastnar. Schaub låter som en loungemusiker som fyller bakgrunden med toner medans folk minglar och dricker vin. Alltså inte låtar som man ska lyssna på utan musik som ska rädda folk från pinsamma tystnader.

Om Webbmaster

Kolla även

Unify Separate, 2022

Unify Separate samarbetar med Richard Oakes från Suede

På nya singeln med svensk/skotska Unify Separate gästar ingen mindre än Richard Oakes från Suede. …