Sofia Härdig – Dream

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Filthy / Border, betyg: 5]

Drömskt låter det, precis som titeln antyder. Sofia Härdig jobbar ihärdigt med popmelodier, electronicaljud och en stämningsfull atmosfär. Sedan förra plattan “The Need To Destroy” har hon hängt i Berlin och sånt brukar resultera i lite halvkonstiga saker. I Härdigs fall blev det en skiva med mjuk-industri som är så nedtonad att det förmodligen är en bomullsfabrik vi talar om. Många av electronicans kännetecken finns här, men jag vill ändå inte begränsa Härdig till att bara handla om det, på många sätt känns det snarare som att det är rock hon håller på med, fast med stråkar, blippljud och knaster. Hennes fjärde album “Dreams” bjuder på skön lyssning men lyckas bättre med att skapa ljudlandskap än att få mig att bränna låtar till höstens bland-CD.

Om Webbmaster

Kolla även

Raimond Dagfjäll – norrländsk indiemelankoli på debutalbumet

Norrländske Raimond Dagfjäll har inte bara ett poetiskt klingande namn, utan har dessutom gjort ett …