Norma – Book of Norma

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, NONS / Bonnier Amigo, betyg: 5]

Singeln “Waste” har ett skönt gung och rullar fram som en ensam bil på en ödslig svensk landsväg genom natten. Faktum är att hela Normas debutalbum har en hel del trevlig lätt elektronisk rock att erbjuda. Det vill säga när trion inte krånglar till det.

Pressreleasen är fylld med så mycket pretentiöst dravel att man storknar. Det talas om videoprojektioner, flerdimensionella upplevelser, konstnärer och annat trams. Själv tycker jag det räcker att lyssna på låt nummer tre, “Evelyn”, och tänka på ett softare Silverbullit. Eller den lättare, mer svävande popen i några av de andra spåren. Inte alltid jättespännande, men repetitivt och stämningsbyggande.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Ella Guru - No Strings Attached

Ella Guru – No Strings Attached

Ep:n No Strings Attached innehåller fyra spår, varav titelspåret finns i två versioner. Bakom namnet …