Wednesday , May 22 2024

Hellbilly Boys – Hellbilly Boys

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, High Gear Music/ Killer Cobra / Dead Frog, betyg: 8]

Stockholmskvartetten Hellbilly Boys brakar på med rockabilly, rock n roll och Johnny Cash-influerade komp som dem i suveräna “Me and the devil” och “Understand”. Samtliga låtar har skrivits av medlemmarna i bandet och plattan lämnar inget utrymme för covers, vilket är att föredra när materialet är så bra som här. Hellbilly Boys vet hur man komponerar och framför svängig musik med 50-tals känsla, så det är bara att skruva upp volymen och släppa loss. På ett par av skivans spår hjälper Johnny Thunders-gitarristen Stevie Klasson till på gura och lap steel. The Baskery-systrarna sluter dessutom upp med sång på tre låtar, så helt allena är inte bandet. Å andra sidan klarar de sig finfint själva också. Det är svårt att plocka specifika favoriter ur plattans tolv spår eftersom merparten är grymt bra och resten “bara” är bra, men förutom de redan nämnda tycker jag att “Hellbilly heaven” svänger extra gott, “Wasted years” har en enkel men snygg melodi, “Backstreet education” ståtar med en text vars innehåll påminner om Zodiac Mindwarp & The Love Reactions låt med samma titel och “Tennessee whiskey” kunde Rockpile-killarna ha varit stolta över att ha skrivit. Även “Tuseday night”, “Southern women” och “Dead punk boogie” borde få upp myggjagarna på dansgolvet. Kul att musik av det här slaget skapas i större uträckning, även i svenska storstäder nu för tiden.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …