Lord Agheros – As A Sin

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, My Kingdom Music, betyg: 6]

Italienaren Evangelou Gerassimos enmansprojekt Lord Agheros är efter albumet Hymn från 2007 tillbaks med en ny platta. As A Sin är en doomig, episk, ambient och filmmusiksliknande skiva där det mesta går väldigt sakta och där vrål från underjorden kämpar för att slå sig igenom de vackra, beslöjade melodierna och dess stråkdominans. Det märkliga är att den tänkta, ondskefulla missilen missar målet helt. Det som är vackert här förblir vackert och det som förväntas upplevas som skrämmande eller hotfullt blir snarare till tomt effektsökeri i form av väsande och growlande röster. Det känns som att Lord Agheros skapar ett skuggspel snarare än monster med sin musik och den som förväntar sig att den lugna atmosfären plötsligt ska spräckas upp av blastbeats och helvetets alla elgitarrer väntar förgäves. Personligen skulle jag inte ens vilja beskriva As A Sin som en hårdrocksplatta, men pressreleasen kallar detta “arcane ambient black” så den lär väl hamna i facket för extremmetal. Så mycket metal är det dock inte, men det är i och för sig inget negativt. För den som uppskattar en lätt spökkänsla i sin nattmusik, men även udda och nästan progressiva grepp, som dem i “Ash to ash and dusk to dark”, så är As A Sin en trevlig och lite udda bekantskap, men tyvärr blir skivan aningen för sömnig för att upprätthålla intresset i längden.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …