Strangers In Wonderland – Shadows

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Last Refrain Music/ Musichelp / Dead Frog, betyg: 8]

Oavsett om Åsa Girgensohn väser sig igenom låtar som “Fear” och dramatiska “Walk with me”, sjunger ut i “Fast Car” och souliga “Behind the Mask” eller använder någon sorts rösteffekt som i “So much more” är hennes stämma en grym och uttrycksfull tillgång. Duon Strangers In Wonderland, från Nacka utanför Stockholm, som förutom Åsa består av musikern och producenten Lasse Thomasson, har i och med Shadows skapat en varierad CD. Funkrock samsas med pop, soul, disco, klassisk grooverock och till och med lite blues. Ibland flyr mina associationer till det varma sound som dominerade diskoteken på 70-talet, men Shadows låter både modern och omväxlande – vissa skulle nog säga ojämn – och stilarna är många. Emellanåt är det rena hitlistemusiken, fast oftast riktigt bra sådan. Andra gånger känns duon som ett alternativrockband i stil med The Vyllies. Men framförallt påminner de mig om Vaya Con Dios som stoltserade med sångerskan Dani Klein som frontfigur. Strangers In Wonderland har haft stora framgångar via internet och podradio, inte minst utomlands, och det känns föga förvånande med tanke på såväl soundet som materialet här. Shadows innehåller femton låtar plus fyra remixer, vilket är lite för mycket för att det ska hålla rakt igenom. Men när plattan är som bäst är den helt enkelt skitbra. En sådan här debut lär inte bli lätt att följa upp, men jag hoppas att Strangers In Wonderland fixar det också.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …