Wednesday , February 28 2024

Corrosive Sweden – From This Day To Eternity – The 3rd Chapter

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Egenproducerad, betyg: 7]

Tunggungande och hårdsparkande Corrosive Sweden är tillbaka – fortfarande osignade, till min stora förvåning – med uppföljaren till Wanted som släpptes förra året. Iggesundsgänget har lirat in åtta låtar den här gången, varav den första och sista är instrumentala akustiska saker kallade “Prelude 2008 part one” och “part two”. Däremellan är det fet thrash-metal och hårdrock som dominerar. Både “Despise” och “Unsealed” är mina favoriter från den här plattan. “Despise” för sin schyssta melodi och Johan Bengtssons känslosamma sång som når hela vägen in under huden och “Unsealed” för sin sång- och gitarrmelodi, liksom trummisens rytmer under gitarrsolot. Snabbare går det i “Metal” som lär tilltala landets headbangers och vars titel talar klarspråk. I den låten fyrar Christer Ulander av ett snyggt solo också, innan Daniel Hedin trampar igång dubbelkaggarna igen och så avslutas From This Day To Eternity – The 3rd Chapter med andra preludiet på akustiska gitarrer. Även “Nightmare” bör för övrigt nämnas, då det är en läcker låt med sin text om spindlar och sin förmåga att växa med lyssningarna. Icke nämnda spår är inte heller dumma, men de tilltalar inte mig i samma utsträckning som dessa. Genomgående är således även denna CD, precis som bandets förra, riktigt lyckade skapelser och nu får vi verkligen hoppas att skivkontraktet snart skrivs på.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …