Wednesday , April 17 2024

Joseph Beckford – Original

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Rub-a-dub / Border, betyg: 7]

Joseph Beckford sjöng och lirade trombon i ett av mina absoluta favoritband inom reggaemusiken, nämligen Culture. Nu för tiden bor Beckford i Sverige och mannen har i och med Original skapat sin tredje soloskiva. Inte för att den slår Culture-klassiker som Cumbolo, Harder Than The Rest och Two Sevens Clash på fingrarna, men det vore som att begära av Springsteen att göra en lika bra platta som Born To Run eller få Stones att göra en ny Exile On Main Street. Det händer bara inte. Men tro inte att jag är besviken på Original, nej tvärtom. Det här är finfin reggae med schysst gung och snygga blåsarrangemang, framförda av Klas Jervfors och Magnus Bohman. Joseph Beckford sjunger avslappnat till komp av Zilversurf (gitarr), Christer Björklund (trummor), Internal Dread (gitarr), Dan Markebeck (Keyboards), Anders Kappelin (bas) och plattan är proddad av Markebeck och mixad i Rub-a-dub-studion av Internal Dread. Resultatet är finemang, låtar som “Sweet, sweet” och “Burn them” är kanon och gunget så dansvänligt som det bara kan bli inom just reggae. En basist jag känner brukar säga att svensk reggae alltid är stel och aldrig svänger såsom jamaicansk, men en dag ska han få den här CD:n uppkörd där den behövs bäst. Och jag är övertygad om att han kommer ändra åsikt. Så har ni inte gjort det förr, låna ut ett öra till Joseph Beckford nu.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …