Lodge Doom – The Walpurgis Session

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Egenproducerad, betyg: 9]

Bo Erik Hellman (textförfattare, sångare och gitarrist i Sunset Sinners och My Observer) samt Thomas von Wachenfeldt (fiol- och kompositionslärare, riksspeleman och gitarrist i De Tveksamma) är männen bakom Lodge Doom, ett band som bildades i mars 2008. The Walpurgis Session, som kommer snyggt förpackad i svart plastbox, innehåller en progressiv mix av rock, folkmusik och klassiskt. Thomas har skrivit musiken och Eric står för texterna och det här är fan i mig inte alls illa. Trots namnet handlar inte Lodge Doom om doom-metal som man kan luras att tro, men det finns ett tungt vemod över låtarna som inte minst fiolen förstärker betänkligt och resultatet är både vackert och högst dramatiskt. De fyra låtarna som är tämligen olika sinsemellan fungerar utmärkt att lyssna till, både en och en, liksom i rad som de ligger på skivan. Och kompositionerna står pall för att höras många gånger. EP:n inleds med folkmusikrockiga “The hidden moriarty of everyone” som sätter stämningen och därefter blir det en resa till 60-talets hippiekvarter då “Blue eyed girls on a dead end street” inleds med textraderna “Wonder smile and dollar eyes/ Nervous handjob has a prize”. Jag tolkar texten som att den handlar om en prostituerad och låten ger en skön, flummig sommarkänsla. Läckra gitarrsolon och snygg melodi gör den till en utsökt liten pärla. Näst sista, “Mason word” är något svagare, men behåller det känslomässiga greppet och “Templar house” ger bombastisk renässans-.och operakänsla som sällan hörs på rockskivor. Lodge Doom är helt enkelt skitbra!

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …