Evergrey – Torn

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, SPV / Border, betyg: 6]

Det är 2008 och Evergrey firar tioårsjubileum i år. Bakom sig har bandet sex studioalbum, en liveplatta och minst en DVD, flertalet mycket framgångsrika. Själv har jag aldrig fallit särskilt hårt för Evergrey. Jag har haft svårt att hitta något egensinnigt i det melodiösa soundet och även om vissa låtar har tilltalat så har inget album givit mig någon fulländad kick. Torn utgör inget remarkabelt undantag, men glädjande nog hör den till de bättre plattor jag hört med gruppen hittills. Bandet inleder med skivans kanske mest direkta låt: “Broken wings” och fortsätter med tunga “Soaked”. Även metallattacken i “Fear” håller intresset uppe. Därefter blir det ömsom vin och ömsom vatten, med “Numb” och “Torn” på vin-sidan. Jag tror att mitt problem med att få grepp om Evergrey handlar om bandets sångmelodier som jag ofta upplever som likartade. Verser och refränger flyter alltför ofta ihop till en gröt som sedan gör att även många låtar flyter ihop. Hade killarna satsat hårdare på att variera materialet och framförallt sättet att sjunga hade det fungerat bättre. Nu överraskar Evergrey sällan och det gör att jag tröttnar på Torn i förtid. Sen kan ingen ta ifrån killarna att de låter proffsiga och varje skiva har sina ljusa stunder, men det räcker inte. Med Torn är Evergrey i och för sig på god väg och de inbitna fansen lär inte bli besvikna, men själv är jag tveksam till hur mycket av skivan jag kommer minnas nästa gång den åker in i CD:spelaren.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …