Tundra – The Ravens Head

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Demo, betyg: 8]

Tundra är tillbaka med sin andra demo och den här gången har Jonas Edström (bas), Ola Grönlund (trummor), Andreas Fors (gitarr) och Stig Vikström (sång) fått ihop sex 80-talsdoftande metaldängor. Det är melodiöst men inte smörigt, med bra sång och snygga gitarrmelodier i solona, vilket gör dem roliga att lyssna till. Liksom förra demon är soundet alltför tunt här, men den här gången känns inspelningarna jämnare. Annars är det rent och snyggt producerat. Tundras musik skulle dock må bra av ett besök i en proffsstudio där tyngden och trycket kommer till sin fulla rätt. Då skulle det kunna slå gnistor om norrlänningarna. Låtarna då? Jo då, jag ska inte göra gällande att jag älskar dem alla, men “Voices of the night” och tunga “Going down” står ut lite extra och sitter kvar lite längre i huvudet än de övriga. Men även inledande “Terminal bliss” består av finfin materia (som en vän brukar uttrycka saken) och “Second to none” ger mig sådana Saxon-vibbar att jag riktigt kan se metalheadsen headbanga framme vid scenkanten. Skulle jag placera Tundras musik någonstans i hårdrockshistorien skulle det nog bli inom NWOBHM, trots att bandet inte är britter. Det är nämligen mest så gruppen låter och den publiken skulle motta dem med öppna armar. Nästa gång jag hör ifrån Tundra hoppas jag att det blir med ett skivkontrakt i ryggen.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …