Sonic Order Of Happiness – The End Of Quaint

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, B & B Records, betyg: 6]

Indiepoparna Sonic Order Of Happiness från Växjö är tillbaka med ett nytt släpp efter tvenne år och albumet Foreversucker som släpptes då. Jag var inte överdrivet förtjust i den plattan och det ska erkännas, jag har fortfarande lite svårt för Niklas Johanssons sångröst och jag tycker fortfarande inte att bandet har något hyperoriginellt sound. Men den här gången uppvägs nackdelarna av ett mycket starkare låtmaterial än sist. Exempelvis är “The fall of ´98” en skönt svängig sak där bandet släpper loss fint. Inledande “The misery boys” känns som den svenska punkpopens svar på Bruce Springsteens tillbakablickande och “The choices we don´t make” ligger inte långt efter. Ösigare blir det i “Lorelei” och “Shaker” har en refräng som upprepas och som sätter sig tämligen direkt. Även den munspelsförstärkta “You will burn” är en fin sak som jag gillar mycket. Resterande material består av ömsom vin och ömsom vatten. Vad jag snabbt konstaterar är alltså att merparten av de riktigt bra låtarna ligger på CD:ns första hälft, vilket är rätt klassiskt och klokt placerat. Genomgående tycker jag dessutom att bandet lyckas bäst i snabba och halvsnabba låtar med medryckande melodier, medan de lugnare alstren mest känns tråkiga. Å andra sidan är det sällan en platta med så mycket som tretton spår håller rakt igenom. The End Of Quaint ger hopp inför framtiden och fan vet om jag inte kommer vänja mig vid Johanssons röst också så småningom.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …