Thursday , December 7 2023

The HighFives – The Line

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Show Me The Money / Wonderland, betyg: 5]

Popbandet The HighFives kommer från Katrineholm och Norrköping och har fullängdaren Work Of Art på gång till hösten. Singeln The Line får väl ses som ett smakprov på den och kan de leva upp till vad titelspåret lovar kan nog albumet bli en trevlig energikick i snålblåsten och mörkret. Låten sprudlar av en lättsinnig galenskap som tilltalar mig och den har fin stuns i framförandet. Mer av den varan och de har plattan hemma. Andra spåret här är en demoversion av en glättig sak kallad “241” som påminner mig om en mix av The Madness och tidiga Blur. Inte fullt lika festligt om ni frågar mig, men så gillar jag inte dess band något vidare heller. Däremot tror jag på The High Fives. De har ju trots allt lagt bästa låten först och det ska bli kul att se vad kvartetten kommer att åstadkomma i det längre formatet.

Om Webbmaster

Kolla även

Radar och Josefin Berger skapar magi i Pappa Kapsyls julsaga

Karl-Bertil Jonssons julafton, Grinchen, Tomten är far till alla barnen, Fanny och Alexander, Musses jul …