Wednesday , June 7 2023

The Emersons – Swings & Roundabouts

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[singel, Wide Meadow Music / CDA, betyg: 7]

Det gäller att skynda sig innan retrosoulvågen dör ut. Idag sitter varenda bonnläpp och lyssnar på obskyr finsmakarsoul som skivbacksplundrarna och vinylfascisterna på nittiotalet knappt hade sett på vykort. Det kommer aldrig att hålla. Snart kommer alla former av soul att ha samma hipphetsfaktor som Keane.

The Emersons, som består av producentduon Herbert Nordlund och Jakob Norgren förstärkta med bluesmannen Sven Zetterberg och systrarna Bondesson från Slaptones och Baskery, passar på och ger ut en soulpastisch med originella textrader som “I woke up this morning” och – ni har redan gissat fortsättningen – frugan hade stuckit. Men om man kombinerar detta med ett “gungor och karusell”-resonemang om att det är tråkigt att Pluto inte längre räknas som planet, men att det jämnar ut sig eftersom W nu har blivit fullvärdig bokstav i alfabetet, då blir det väl intressantare? Nja. Det blir mest tokroligt. Men en riktigt bra popsingel är det ändå.

Om Webbmaster

Kolla även

Romantic Thriller – “The 5th Grade Curse”

Låt oss nu rikta blickarna till den amerikanska västkusten.  Närmare bestämt till Los Angeles, där …