Wednesday , June 19 2024

The Legends – Seconds Away

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[singel, Labrador, betyg: 7]

Hur mycket går det egentligen att dista en gitarr? Johan Angergård i The Legends gör sitt bästa för att ta reda på det. Bandet måste vara en av landets värsta popkameleonter och byter stil till varje nytt skivsläpp. Senast var det keybords som gällde helt och hållet, nu är det rundgång, skrän och massiva ljudmattor av de ilsknaste elgitarrer du kan tänka dig. Gemensamt för bandets fyra skivor är att de trots sina oerhört udda ljudbilder ändå alltid bygger på mjuka popmelodier i botten. Så även här. Lyssna igenom borrmaskinsljudet och du kommer att upptäcka att “Seconds away” är en strålande poplåt. Samma sak med spår två också förresten.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …