Mindless Self Indulgence – If

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, The End, betyg: 6]

Galningarna i punkelectro-bandet Mindless Self Indulgence (MSI) är tillbaka med en ny CD som i sin europeiska utgåva utrustats med sex remixade versioner av “Never wanted to dance”, förutom de femton andra låtarna förstås, som även den amerikanska plattan innehåller. Unisex-bandet har existerat sedan 1997 och består av killen med det gulliga artistnamnet Jimmy Urine (sång och programmering), Steve, Righ? (gitarr), Lyn-Z (bas och körsång) och Kitty (trummor och kör). Tillsammans gör de lättillgänglig rockmusik där syntarna dominerar ljudbilden och där vissa låtar, såsom singelsläppet “Never wanted to dance” och framförallt Tommie Sunshines remix av den, samt “Issues” och “Get it up” är de som snabbast klistrar sig fast i medvetandet. Det finns en hel del andra roliga och bra låtar på plattan också, men även en del som går tämligen spårlöst förbi. Dock är If ett väldigt jämnt album sound- och produktionsmässigt sett, men i längden blir den också aningen enahanda. Så mycket punkkänsla är det egentligen inte över Mindless Self Indulgences nya. Det är mer rak och svängig electro-rock, ofta dansbar sådan, så förvänta dig inga vildsinta eller aggressiva uppror. Gruppens sound påminner mer om en mix av Telex och Devo omkring Freedom Of Choice än om Ramones, fast naturligtvis i mer modern skepnad.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …