Thursday , June 20 2024

Living Disaster – Pranksters

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Heptown / Sound Pollution, betyg: 6]

Punkrocktrion Living Disasters medlemmar har lirat i band som Carpe Diem, Godless Wicked Creeps, Nekromantix och The Marvins. Bandet bildades 2003 och nominerades året efter till bästa rockband på Roskilde. Därefter har gänget turnerat i Japan och spelat förband till Floggin´ Molly bland annat. Danskarna lirar melodiös punkrock och actionrock som sällan står ut från mängden. Man har hört stuket förut och jag är inte överdrivet imponerad av plattan i sin helhet, även om musiken inte är dåligt framfört på något vis. Och visst har låtar som munspelskryddade “Election day”, samt “No one can stop us” och “Time to confess” mer än bara existensberättigande. Det är nämligen främst i dessa rockabillykryddade låtar som Living Disaster kommer till sin fulla rätt och känns personliga. Den mer popbetonade punkrocken med sina melodiska refränger som dominerar Pranksters blir lite för snäll och intetsägande för min smak. Men ibland som i “Far from ´68” får bandet till även den typen av material. Personligen hade jag önskat att Living Disaster lagt mer krut på sina rockabilly och rock n roll-influenser än den poppunk som så många andra band också ägnar sig åt idag. Men med tanke på att Pranksters är Living Disasters debutalbum så förmodar jag att gruppen hittar sin personliga stil framöver och live är de säkert grymma, för energi har killarna helt uppenbart.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …