Thursday , April 18 2024

Miseration – Your Demons – Their Angels

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Lifeforce Records, betyg: 6]

Det är hårt, det går fort och det tas inga fångar när Miseration i form av en duo (Christian Älvestam från Scar Symmetry och Jani Stefanovic från Essence Of Sorrow och Divinefire) radar upp nio skallbankande, speedade och melodiösa death metal-stänkare på bardisken. Trummorna ränner gatlopp i låtarna och det vokala uttrycker internerar mellan growl och ren skönsång, samt en del spöklikt viskande. Plattan spelades in i Göteborg och Skara sommaren 2006 men har kommit ut nu som först. Anledningen till fördröjningen kanske är att bandet skulle hinna fulländas med trummis, basist och ännu en gitarrist, vilket enligt konvolutet har skett. Your Demons – Their Angels känns varken hyperoriginell eller nyskapande, men musiken ligger rätt i tiden och energin är svår att missta sig på. Miseration bjuder på ett sanslöst ös, men lugnar som tur är ner sig ibland så man hinner kippa efter andan innan det är dags för nästa brutalattack mot trumhinnorna. En del snygga melodier smyger sig in i blodutgjutelsen, men det tar ändå sin tid att greppa låtmaterialet, som brukligt inom genren. Mina favoriter har jag hittat i avslutande “Scattering the few” där Stefanovics korta gitarrsolo skär genom ljudmassan En komplex låt med många partier, stompigt komp och avslutande åska. Samt tungt melodirika “The end designed” med sitt sanslösa rens och alla vändningar.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …