Navid Modiri & Gudarna – Allt jag lärt mig hittills

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Bad Taste / Border, betyg: 4]

Navid Modiri är den där killen i radioprogrammet “Frank” och i SVT:s “Filmkrönikan” som ett tag hade världshistoriens fulaste lugg. Men han har också släppt två skivor, 2005 respektive 2006, och nu kommer hans tredje album ihop med kompbandet Gudarna.

Musiken är poppig reggae som svänger rätt skönt, men hade varit ännu skönare om Navid kunde sjunga med lite mer inlevelse, engagemang och äkthet. Nu låter det som att han mest försöker imitera hur klassiska Jamaicasnubbar brukar låta snarare än att det kommer naturligt. Samtidigt som han på något märkligt sätt även låter otroligt Svensson. Inte heller de menlösa texterna gör att det hettar till särskilt mycket, och jag hade även gärna hört lite mer bett i musiken. Det låter lite väl snällt och trevligt. Däremot är jag rysligt avundsjuk på den feta bergsprängaren han står med på skivomslaget. Vill ha!

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …