Saturday , February 24 2024

Lackthereof – Your Anchor

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Barsuk Records/ City Slang, betyg: 7]

Danny Seims soloprojekt (vanligtvis håller den här killen till i Menomena från Portland, Oregon) består av 30 minuters lo-fi indiepop, inspelat och producerat i artistens källare. Seims ska ha givit ut nio plattor innan denna – första plattan kom redan 1998 -, de flesta på CDR som han sålt direkt till fansen och huvudbandet Menomena har kommit ut med tre album sedan 2003, så Seims tycks kreativ. Your Anchor känns experimentell men inom popens ramar och jag kommer osökt att tänka på Beck när jag lyssnar igenom skivan. Ljudbilden med bas och trummor är lite murrig och sången närmast slö, men inte oengagerad, och gitarrfigurerna leker fram små melodier som är rätt tilltalande. Lyssna till exempel på “Last november” som hör till höjdpunkterna. Jag ser inget genialiskt i den här plattan, men visst är den trevlig och “You can” är riktigt vacker i sitt folkpopiga mörker och med en rytm som dansar fram lite i stil med reggae utan att bli reggae. Your Anchor målar en småflummig, lite drömsk tavla av melodier och ljud som jag förmodar delar upp lyssnarna i positiva och negativa. Albumet är långt ifrån perfekt, men det gör mig inget. Känslan är viktigare än att allting sitter som en smäck, så även om det här ankaret inte landar på havsbotten och håller skutan stilla, så gungar den istället fram på vågor av charm och det är inte det sämsta.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …