Nightmare – The World Ruler

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Gan-Shin Records/ Sound Pollution, betyg: 7]

(Release 6/6 2008)
Artist:
Titel:
Skivbolag:
CD
Betyg: 7
De japanska visual kei-banden imponerar väldigt sällan på mig. Antingen kastar de sig alltför häftigt mellan olika musikstilar så att plattorna mest känns som uppvisningar i hur många genres banden har koll på, vilket får albumen att kännas grymt ojämna, eller så låter det smörig schlager om dem. Desto roligare att nu ha stött på Nightmare. Yomi, Hitsugi, Sakito, Ni-Ya och Ruka låter som ett band med ett mål. Sången är på japanska (men texterna finns översatta till engelska i CD:häftet) och trots att gruppen tar sig ut på en del stillsamma, melodiösa och vid något tillfälle, även schlageraktiga utflykter, så lyckas Nightmare hålla fast vid sin röda tråd. The World Ruler domineras av melodiös hårdrock eller om man vill, hårdrock med popiga melodier, och lär i första hand tilltala metalpubliken, men eftersom de flesta visual kei-band innefattar mer eller mindre metal så lär givetvis fans av j-rock i allmänhet kunna ta Nightmare till sig. Skivan har många riktigt starka låtar som “Boys be suspicious”, “Criminal baby” och “Gianizm shichi” samt en del utfyllnadsmaterial, men i det stora hela håller den här uppklädda, sminkade och välfriserade kvintetten fanan högt. Nightmare har gjort minst två plattor tidigare: Libido och Anima, samt två DVD:er som tydligen ska ha sålt väldigt bra i hemlandet: Ultimate Circus Final och Tour CPU 2006GHz. Kan vara värda att kolla upp för dig som faller för The World Ruler.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …