Wednesday , April 17 2024

Linda Malmström – Shine on

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Moody Maraccas/ Black Heart Music, betyg: 6]

Linda Malmström är inte det minsta hipp. Hon gör inget nytt eller sensationellt. Hon spelar poppig country med drag av folkmusik, använder sig av “Uppsalas mest rutinerade musiker” och låtarna är influerade av hennes “nya roll som gudmor och moster”. Ni hör ju själva, det är svårt att komma på nåt som är mer okreddigt.

Nu spelar det ingen som helst roll, för jag sitter och småmyser mest hela tiden när jag sitter och lyssnar på hennes fjärde platta. Musik svänger och är lättlyssnad utan att bli banal. Den är trevlig i ordets positiva bemärkelse. Man mår helt enkelt bra när man hör “Shine on”. Att skivan inte hamnar i framtida uppslagsverk över rockhistorien kan man ha överseende med.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …