Wednesday , March 29 2023

3107 & Östermalm – Drömmar och sagor

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[ep, 3107 Production, betyg: 5]

Punkbandet Östermalm hade definitivt sina stunder även om låtkvaliteten kunde svänga mer än en sinuskurva. 2006 lade bandet ner och istället startades gruppen 3107 (sämsta bandnamnet någonsin?). Men att lägga ner Östermalm var svårare än man trodde så därför finns nu båda banden parallellt och släpper denna femspårs-skiva.

Precis som hos Östermalms senare period är grunden poppig punk kryddad med blås och svenska texter. Musiken är också mer rytmisk än vad punk brukar vara. I flera spår ligger man faktiskt närmare ska och reggae och det är nog jag tycker att det låter bäst, “Bakom gränsen” svänger riktigt skönt. Men intrycket är lite splittrat, vill man vara Ebba, Clash eller Girlsmen? Kanske blir det så när det är två grupper som ska samsas på en skiva.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Kjellvander Tonbruket - Fossils

KjellvanderTonbruket – Fossils

KjellvanderTonbrukets förra album, Doom Country, var en grym platta, tung och lätt att falla pladask …