Wednesday , May 22 2024

Kite – Kite

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[Ep, Progress Productions / Border, betyg: 8]

När The Mo la ner sin karriär innan den knappt hade hunnit börja var jag en av dem som slet mitt hår av frustration. Bandets andra platta “Night At the Zoo” var en i alla hänseende magnifik skapelse och borde ha genererat topplisteettor, grammisar och i slutändan världsherravälde.

Ett annat band i en liknande sits är Strip Music, som efter två fantastiska plattor nu för en tynande tillvaro. Men hav förtröstan, för popartister är som energi. Dom försvinner aldrig utan omvandlas bara. Det är vad som har hänt med Kite.

Kite är en duo bestående av The Mo-sångaren Nicklas Stenemo och Christian Berg från Strip Music och denna fyraspårs debut-EP ger verkligen gott hopp om framtiden. Öppningsspåret är en fartfylld elegant dansgolvshit som bäst beskrivs som elektronisk pop. Riktigt tjusigt.
Även “Say it ain´t So” dunkar taktfast och elektroniskt medan de två övriga låtarna är något långsammare, men fortsatt dramatiska och intressanta. Yvonne/ Strip Music-fantasterna har måhända inte så mycket att hämta av Kite men de som saknar The Mo lär jubla. Nicklas Stenemos karaktäristiska röst är bibehållen och man känner igen drag från The Mos pampiga ljudbild och låtbyggnad, även om gitarrerna numera är utbytta mot synthar. Det ska väldigt intressant att följa Kite framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …