The Pains of Being Pure at Heart – Come Saturday

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[singel, Fortuna Pop, betyg: 7]

I januari släpper denna New York-kvartett sitt debutalbum och som försmak på det får vi singeln “Come Saturday”. Bandet spelar pop som är indie to the bone och droppar referenser som The Pastels och The Ramones. Själv tänker jag direkt på Popsicle. Plocka fram någon av gruppens två första plattor och dra på någon av de snabba låtarna så har du “Come Saturday” i ett nötskal. Det är snabb pop, indiegitarrer, uh uh-körer, twee-aktig sång och shoegazing-attityd. Ge mig fullängdaren nu!

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …