Carpel Jets – Carpe Jets

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, EMK, betyg: 4]

Göteborgsbandet Carpel Jets debuterar med en självbetitlad EP som inte berör mig ett dugg. Fyra gitarrdominerade pop/rock-låtar avverkas på plattan och trots att den har gått på repeat i flera timmar så hittar jag inte vad som kan tänkas vara väsentligt eller givande med den här gruppens musik och texter. Framförandet är inte på något vis dåligt och den kvinnliga sången är fullt acceptabel, men melodierna fäster inte och bandet lyckas inte skapa något ös. Carpet Jets debut är helt enkelt intetsägande och alltför osvängig för min smak, men visst finns här potential. Vad som krävs är framförallt starkare och tuffare låtar med bättre melodier och den tunna, rena gitarren skulle inte må dåligt av att hångla med en fuzzpedal eller nåt som ger den lite tyngd. I dagsläget låter Carpet Jets alltför anonyma och försvinner lätt i den skörd av rockband som söker framgång och sina femton minuter i strålkastarljuset. Bästa och mest tilltalande låten av dessa fyra är “Until I go blind” som har en helt okay melodi och påminner lite om Blondie. Vi får väl se om Carpet Jets kan växa till sig till dess att det är dags för en fullängdare och skapa något mer givande än denna EP.

Om Webbmaster

Kolla även

The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från …