Wednesday , October 4 2023

MaryJet – Mary-go-round

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Solid Union, betyg: 5]

Den här tvåspårssingeln är ett smakprov från MaryJets kommande fullängdare In This Skin och visst låter det både proffsigt och snyggt. Däremot är första låten “My desire” lite för mainstream och ospännande för min smak, men den skulle säkert funka på radio. Själv tycker jag bättre om lugna, vackra, souliga och lätt dramatiska “I wish I could” som ger hopp inför fullängdaren med sin drömska och lite vemodiga melodi. Att låten är pyntad med både blås och en cool twanggitarr gör den inte sämre. Mariette Hansson har en utmärkt, varm och tonsäker sångröst och det slår mig att den skulle lämpa sig perfekt för country, men här snackar vi alltså melodiös popmusik och i vanlig ordning är två låtar för lite att gå på för att få grepp om en artist. Så jag nöjer mig med att konstatera att MaryJet låter klart lovande.

Om Webbmaster

Kolla även

ATER KOMA – nygammalt material från den svenska nittiotalsduon

De av er som lyssnade på den svenska Depeche Mode-hyllningsskivan I Sometimes Wish I Was …