Saturday , July 13 2024

Sister Sin – Switchblade Serenades

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Metal Heaven/ Triada, betyg: 7]

Den här syndfulla systern från Göteborg sparkar stjärt så det står härliga till, på äkta 80-tals manér. Bandet kommer säkert få ta en del skit från dem som tycker att retro är ett skällsord, men andra kommer hylla dem för sin energiska metal och ösiga attityd. Sångerskan Livs röst ligger lite för långt bak i mixen för min smak, men annars är det här en platta vars intensitet och tryck får taket att lyfta sig och väggarna att bågna. Perfekt för party och säkerligen en höjdare på livescenerna. Med bastanta manskörer och raka rör, utan krusiduller men med ett fläskigt sound, lyckas Sister Sin piska upp en storm som får nitarna att resa sig och tygmärkena att flyga av jeansvästarna. I pressrelease jämförs bandet med W.A.S.P, Mötley Crüe och Accept och det är inte helt fel. Gillar man band som dem lär Sister Sin också gå hem. Ingenting tyder på att bandet vill modernisera sig och CD:n är utformad med knaster som vore den en LP som först sätts på och som någon senare byter sida på. Och givetvis knastrar det även i slutet. Det säger det mesta om vilken metal-era som tilltalar det här bandet och dess lyssnare. Möjligtvis kunde låtarna vara starkare i några fall och lite större variation i materialet hade inte heller skadat, men för övrigt gillar jag Switchblade Serenades som även innehåller fem låtar från EP:n “Smash The Silence” som aldrig gavs ut officiellt förra året.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …