Wednesday , June 19 2024

The Kick – My Darkest Hour

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Jahnstedt)

[singel, SSC / Playground, betyg: 7]

Göteborgsartisten The Kick alias David Sunqvist spänner nu musklerna inför albumdebuten. Nya singeln är uppföljaren till vårens smocka “Dancer”. (En singel jag tycker fick alldeles för lite uppmärksamhet.) “My Darkest Hour” har en rockigare refräng än sin föregångare vilket för tankarna till Nine Inch Nails uppblandat med IAMX. En låt som ger riktig mersmak. The Kick känns mer internationell än svensk i sitt musikaliska utryck. Det handlar inte om radioskvalsmusik man tröttnar på. Nej, det här är bra electrorock med eget innehåll. Efter ett flertalet bandförsök med bl.a. Elasmo och Kitty and the K har David hittat rätt och greppat mikrofonen själv. Håll ögonen på denna stjärna och se The Kick live.

Se videon till “My Darkest Hour” här:
The Kick – My Darkest Hour

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …