Tuesday , April 23 2024

Esther – Lie to me, I love a god story

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, YAA!!!/ Wonderland Records, betyg: 5]

För några år sedan var Växjöbandet Esther lite smått i ropet med sin småpunkiga indiepop. Nu har tre av bandets medlemmar flyttat till Göteborg och jag tycker mig höra lite influenser från den nya staden. Framförallt verkar man ha lyssnat på Kristian Anttila och hans ettriga gitarrslingor.
Fortfarande handlar Esther om stökig pop med attityd och energi, möjligen har man vuxit upp en smula och putsat bort de värsta skavankerna men det bullrar och bråkar ungefär som förut. Bandet har inte glömt hur man spelar skramlig slyngelpop.
Egentligen uppskattar jag nog charmen och stöket mer än själva låtarna. Jag kan även sakna en särart hos bandet som skiljer dem från andra liknande band i genren. Esther är ett band som är lätt att gilla men svårt att riktigt hänge sig till.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …