Saturday , July 13 2024

Elegant Machinery – Move

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Out Of Line, betyg: 8]

Man kan tycka vad man vill om Elegant Machinery, men man måste ändå beundra deras enorma envishet att låta som om dom fortfarande befann sig i början av 1980-talet. Jag tror inte det finns några andra som låter så genuint 1981 – 1982 som denna legendariska trio, och det mest imponerande är att dom gör det så makalöst bra att dom också kommer undan med det!

De båda låtarna på singeln “Move” knyter helt suveränt an till både Yazoo och tidiga Depeche Mode. Titelspåret är ett mästerverk inom synthpop och jag gissar att framförallt remixen snabbt kommer att bli en klassiker som från och med nu kommer att vara ett stående inslag på elektroniska dansgolv och ett par årtionden framöver. Det andra spåret, “Why”, är inte lika dansorienterat men är ändå ack så tjusigt i sin ljuvliga blippighet.

Och jag som hade tagit Elegant Machinerys comeback med ro så här långt. Nu har även jag skyhöga förväntningar och undrar om inte kommande plattan kan hämta hem toppbetyget…

Se videon till “Move” här:
Elegant Machinery – Move

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …