Thursday , April 18 2024

Midnight Resistance – Remote

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, A Different Drum, betyg: 6]

Som regel är jag lite skeptiskt till artisterna på A Different Drum. Rätt ofta är musiken alltför orkeslös och beige för att jag skall bli intresserad, men ibland blir jag överraskad och Midnight Resistance utgör en sådan överraskning.

“Remote” innehåller tio electropopiga spår med soft klubbkänsla, och man skulle kunna göra jämförelser med det mesta mellan De/Vision och Conetik kryddat med fett futurepopsound a la Rotersand. Det är väl knappast särskilt nydanade, men plattan duger gott att svänga loss till framåt småtimmarna när man gått in i andra andningen. Mer av det här slaget från A Different Drum och labelns mesiga prägel skulle snart vara ett minne blott.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …