Siren on – Siren on

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Silver Tree Records, betyg: 6]

Oj då, vad är det här? Ett piano pumpar storslagna, ödesmättade toner smyckade med stråkar som smyger omkring. Jonna Enckell, som är kvinnan bakom namnet Siren On, sjunger först fantastiskt vackert för att sedan låta operasång ta över. Pampigt och pompöst, kan man lugnt säga – och jag gillar det.
Åtminstone till en början, för efter ett tag börjar pianoklinkandet och skönsången kännas enformig och aningen fantasilös. Det högstämda och vackra som först kändes så stämningsfyllt och sakralt börjar tråka ut mig. Ungefär samma effekt som Era, Enya, Enigma och alla de där andra banden som började på E för tiotalet år sedan hade.
Rent tekniskt låter det imponerande, men 14 spår av samma vara blir i segaste laget.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …